vineri, 6 septembrie 2013

Biroul Operativ al Filialei Orhei la Bucuresti

Reusind sa obtina aprobarea de trecere a frontierei, in aceste zile se afla la Bucuresti membrii Biroului Operativ al Filialei SCMD Orhei (Republica Moldova). Acestia au adus dosarele originale ale membrilor, au primit documentele, stampila si acreditivele necesare functionarii ca filiala a SCMD, in Raionul Orhei, peste Prut. Este o filiala legal constituita in baza Statutului SCMD, cu membri avand dubla cetatenie, avand insa un regim special, datorita obligativitatii respectarii legislatiei romanesti, in dreapta Prutului, si a legislatiei statului Moldova, in stanga acestuia.

Spre deosebire de marea majoritate a membrilor SCMD, membrii Filialei Orhei au statutul de veterani ai razboiului nistrean (1991-1992), adica fac parte dintre acei romani care si-au varsat sangele, in zilele noastre, pentru dreptul de a fi roman, si care, neprotejati de lege, pe ambele maluri ale Prutului, dezamagiti de politica partidelor si ONG-urilor care organizeaza doar chermeze pe tema Basarabiei, au optat, ca ultima solutie, pentru aderarea la SCMD.

Cu  speranta ca nu-i vom dezamagi cu maruntele noastre orgolii, ambitii si zbateri politice tipic romanesti,  le uram un calduros bine ati venit!

Spre intelegerea situatiei lor, a unei realitati pe care noi nu o cunoastem, anuntam ca SCMD va poate pune la dispozitie, la cerere, la pretul de 30 de lei/exemplar lucrarea "Orheenii in luptele razboiului pentru apararea independentei Moldovei (1991 - 1992)" . Va prezentam mai jos coperta cartii, prima pagina cu dedicatia autorilor pentru ministrul Apararii Nationale, dl. Mircea Dusa, si un scurt CV al acestora.

Honor et Patria! Vae victis! 

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU